lördag 8 maj 2010

Pysselkväll

Hade en pysselkväll idag med vännerna, fem planerat pysslande vart två pysslande medans två som tittade på.:) Det vart målat på träbitar som var gatufynd men tillsågade.
Här är tre fröknarna jag gjorde på trä.

Ena träbiten hade en lång spik i sig, rostig och böjd och skulle inte kunna tas ut så bra så den fick bli ett örhänge och guldmålades. På grund av denna spiken vart denna fröken inte som de andra.


Sen gjorde jag även lite blommor i papper, dessa gjorde jag igår, har inte hunnit fota av de jag gjorde idag. Jag gör mer och mer "avancerade" märker jag, ännu blir de inte så bra som jag skulle önska men som sagt, övning ger färdighet.


Ser fram emot vår nästa pysselträff och hoppas då på att alla ska kunna vara med. Så kul att se hur andra gör!

söndag 2 maj 2010

Sjöjungfru

Har hållit på att städa i mitt pysselskåp det tog en dag, har oplanerat varit hemma i en vecka och inte kommit ut, så då kan man passa på! Nu är det i allfall bra organiserat och ganska fint så nu kan jag pyssla igen och ja jag hittar mina saker! Skulle dock behöva mer utrymme för förvaring och pysslande, det är jobbigt att belamra antingen köksbordet eller vardagsrumsbordet, måste komma på en kreativ lösning. Surfade runt lite på nätet och hittade mallar till roliga klippdockor eller vad man ska kalla dem och var tvungen att göra en egen. Upptäckte till min glädje att skrivaren jag ej använt på 3 år fungerade, ok den kan inte skriva ut bilder bra då skrivarhuvudet nog är smutsigt och ja skrivarprogrammet finns ej kvar på nätet så jag kan ej ladda hem ett nytt, skrivaren är mer än 10 år gammal. Så jag har planer på att köpa en ny men ja nu kan det vänta en vecka eller två. I allfall så skrev jag ut mallarna (finns här)och gjorde denna sjöjungfru.


Hade köpt en metallic/glitterspray att spraya över för att få lite snygg effekt bara det att hmm jag tänkte inte på att det skulle förstöra pappret, det var ju för papper. Så pappret på torson lossnade lite så jag fick riva loss lite på det men hmm det vart bra ändå. Ska exprimentera lite mer och se vad man kan åstadkomma.